Blog

Wat is factuur financiering?

FinancierenJuni 20, 2018
wat is factuur financiering

Wat is factuur financiering?

Technologische innovatie wordt gezien als een van de belangrijkste krachten voor ontwikkeling binnen de financiële sector. Dankzij nieuwe technologie vinden grote veranderingen plaats binnen de financiële markt en zijn de verwachtingen van de bancaire sector aangepast. Nieuwe financiële producten betreden de markt en alternatieve wijzen van financiering worden steeds populairder.

Factuur financiering is een vorm van alternatieve financiering die veel wordt gebruikt door midden- en kleinbedrijven (MKB’s) die op zoek zijn naar een flexibele en gebruiksvriendelijke manier van financiering. In dit artikel leggen we u uit wat factuur financiering precies inhoudt, waarom deze vorm van financiering met name gunstig is voor MKB-ondernemers en of factuur financiering geschikt is voor uw onderneming.

Wat houdt factuur financiering in?

Factuur financiering is een financiële dienst die wordt aangeboden om de liquiditeit en cashflow van bedrijven te verbeteren. In Nederland duurt het gemiddeld 39 dagen voordat openstaande facturen betaald worden, wat voor veel bedrijven tot cashflow problemen kan leiden. Via factuur financiering ontvangen bedrijven direct geld door hun openstaande facturen te laten financieren. Er wordt een vroegtijdige betaling ontvangen en daardoor hoeft er dus niet langer eindeloos te worden gewacht op betaling.

Alternatieve Financiering

Hoe werkt het?

  1. Het MKB-bedrijf levert goederen of diensten aan zijn klant en geeft vervolgens een factuur uit die gemiddeld binnen 39 dagen zal worden betaald.
  2. Het Factuur Financiering bedrijf koopt de factuur en verschaft het MKB-bedrijf met een bevoorschotting van gemiddeld 90 – 100% van de nominale waarde van de factuur, in ruil voor het recht om de factuur later bij de debiteur te innen.
  3. Als de betalingsdatum is verstreken betaalt de klant de factuur aan het factuur financierings bedrijf.

Waarom is factuur financiering relevant voor MKB-bedrijven?

MKB-ondernemers hebben vaak te maken met lange betaaltermijnen voor hun facturen met als gevolg cashflow problemen. Door middel van Factuur Financiering kunnen zij de betaling van de factuur eerder ontvangen als een voorschot en hoeven zij dus niet eindeloos te wachten op betaling. Dit stelt het bedrijf in staat de normale bedrijfsvoering voort te zetten en zodoende te groeien.

Is factuur financiering geschikt voor mijn bedrijf?

De twee meest belangrijke vragen zijn:

  1. Opereert mijn bedrijf B2B: verkoop ik goederen en/of diensten aan andere bedrijven?
  2. Hebben de lange betaaltermijnen van mijn klanten een negatief effect op mijn cashflow?

Als het antwoord op beide vragen ja is, dan doet u er goed aan om Factuur Financiering te overwegen om uw bedrijf te financieren en zo uw cashflow te verbeteren.

Liquiditeit en cashflow zorgen – naast toegang tot financiering – voor de grootste problemen binnen jonge ondernemingen. Veel MKB-ondernemers zijn zich niet bewust van de vele mogelijkheden die er bestaan om dit te verbeteren: tegenwoordig zijn er vele FinTech-bedrijven die uw bedrijf snel en eenvoudig toegang kunnen geven tot korte termijn financiering.


Als FinTech bedrijf zijn we bij Novicap gespecialiseerd in Factuur Financiering. Via ons volledig digitale platform kunt u gemakkelijk facturen uploaden, direct de rentepercentages zien, en binnen 48 uur het geld op uw rekening gestort krijgen. Door onze processen zoveel mogelijk te automatiseren, kunnen wij de laagste rentepercentages in de markt aanbieden.

Wilt u meer informatie over onze diensten, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Alternatieve Financiering

HULP NODIG?

BEZOEK DE INFORMATIEPAGINA EN ONTDEK GIDSEN DIE U KUNNEN HELPEN OM UW LIQUIDITEIT TE VERBETEREN

wat is factuur financiering
Luciana Kooke
Luciana Kooke
Marketing Assistant bij Novicap

Laat uw reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spreek met een financieel expert

Novicap informeert u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt om uw verzoek bij te wonen en u elektronische mededelingen over onze diensten te sturen. Deze gegevens worden niet bekendgemaakt aan derden en u kunt uw gegevensbeschermingsrechten uitoefenen volgens het volgende Privacybeleid.

Bel ons tijdens openingstijden: 

maandag t/m vrijdag

8:00 tot 18:00

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk. 

Copy link
Powered by Social Snap