Blog

Welke verschillende soorten Factoring bedrijven zijn er?

FinancierenApril 1, 2019

Factoring bedrijven zijn bedrijven die zich specialiseren in het financieren van facturen voor bedrijven met behoefte aan werkkapitaal. Meestal ontstaat een werkkapitaal tekort door laat betalende klanten. Factoring bedrijven lenen niet zomaar geld uit, maar ‘kopen’ de openstaande factuur tegen een kleine vergoeding. Vervolgens betalen zij de factuur direct uit, en incasseren soms wel maanden later de betaling van de debiteur.

Er zijn verschillende soorten Factoring bedrijven:

  • Traditionele Factoring bedrijven
  • Banken die Factoring als product aanbieden
  • FinTech bedrijven welke een nieuwe vorm van Factoring aanbieden

Traditionele Factoring

Bij de traditionele manier van factoring wordt meestal de gehele debiteurenportefeuille overgenomen, samen met het debiteurenbeheer. Het factoring bedrijf financiert dan alle facturen en probeert deze ook actief te incasseren bij de debiteur. Tegenwoordig wordt deze manier van factoring steeds minder gebruikt, aangezien deze manier erg arbeidsintensief is en dus ook relatief duur.

Met onze financieringsgids kunt u alles leren over wat u moet weten over het aantrekken van additionele financiering naast de bank. 

ALTERNATIEVE FINANCIERING

GRATIS GIDS

Banken

Sommige banken hebben er ook voor gekozen om factoring aan te bieden aangezien dit voor sommige bedrijven beter past dan simpelweg een banklening. Ook kunnen met factoring minder kredietwaardige bedrijven toch aan financiering geholpen worden. Echter is factoring een vrij arbeidsintensieve manier van financieren, en banken hebben hier veelal geen arbeidskrachten voor. Hierdoor focussen banken zich op de grotere MKB bedrijven met grotere financieringsbehoefte. Je kunt dan denken aan bedrijven vanaf €10 miljoen omzet met een financieringsbehoefte vanaf €1 miljoen. Voor deze grote bedragen wordt het interessant voor een bank.

FinTech bedrijven

Tegenwoordig zijn er meerdere FinTech bedrijven in de markt die factoring door middel van technologie toegankelijker maken. Door processen effectief in te richten, is het voor FinTech bedrijven rendabel om ook kleinere MKB bedrijven aan financiering te helpen, waar banken dit niet kunnen. Ook kan de financiering zo flexibel worden aangeboden, en hoeft niet de hele debiteurenportefeuille worden overgenomen zoals bij traditionele factoring het geval is. Er kan bij ‘nieuwe’ factoring zelf worden bepaald welke facturen en debiteuren er worden gefinancierd. Deze FinTech bedrijven hebben financiering weer toegankelijk en betaalbaar gemaakt, ook voor kleinere MKB-bedrijven.

Over Ons

Als FinTech bedrijf zijn we bij Novicap gespecialiseerd in Factoring. Via ons volledig digitale platform kunt u gemakkelijk facturen uploaden, direct de rentepercentages zien, en binnen 48 uur het geld op uw rekening gestort krijgen. Ook vragen wij geen persoonlijke garanties en nemen wij het faillisementsrisico over. Door onze processen zoveel mogelijk te automatiseren, kunnen wij de laagste rentepercentages in de markt aanbieden.

Wilt u meer informatie over onze diensten, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Partner worden van Novicap? Klik hier voor meer informatie.

HULP NODIG?

BEZOEK DE INFORMATIEPAGINA EN ONTDEK GIDSEN DIE U KUNNEN HELPEN OM UW LIQUIDITEIT TE VERBETEREN

Luciana Kooke
Luciana Kooke
Marketing Assistant bij Novicap

Laat uw reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spreek met een financieel expert

Novicap informeert u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt om uw verzoek bij te wonen en u elektronische mededelingen over onze diensten te sturen. Deze gegevens worden niet bekendgemaakt aan derden en u kunt uw gegevensbeschermingsrechten uitoefenen volgens het volgende Privacybeleid.

Bel ons tijdens openingstijden: 

maandag t/m vrijdag

8:00 tot 18:00

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk. 

Copy link
Powered by Social Snap