Blog

Komt mijn bedrijf in aanmerking voor Factoring?

Laat uw bedrijf groeienMaart 29, 2019

Factoring is een manier van financieren waarbij uitstaande facturen worden verkocht aan een factoring bedrijf. Het factoring bedrijf bevoorschot te factuur, en incasseert deze later bij de debiteur. Factoring is een goede manier voor bedrijven om aan meer liquiditeit te komen, maar is niet voor alle bedrijven weggelegd. Er zijn een aantal voorwaarden waar je als bedrijf aan dient te voldoen wanneer je gebruik wilt maken van factoring.

Kredietwaardige debiteuren

Wanneer het factoring bedrijf de factuur financiert, dient de factuur als onderpand voor de financiering. Deze factuur geeft het bedrijf de zekerheid dat zij in de toekomst het bedrag kunnen innen bij de debiteur. Veel factoring bedrijven stellen daardoor de eis dat de debiteur kredietwaardig is, omdat de debiteur als het ware een schuld heeft. Namelijk het betalen van de factuur. Wanneer een debiteur niet kredietwaardig is, is factoring in sommige gevallen nog steeds mogelijk met een kredietverzekering. Het wordt dan wel een stuk duurder. Daarom stellen de meeste factoring bedrijven de eis dat de debiteur kredietwaardig is.

Pandrecht debiteuren

Aangezien de factuur als onderpand dient, wil het factoring bedrijf terecht als eerste in de rij staan wanneer er iets fout gaat. Wanneer de klant failliet gaat, wilt het factoring bedrijf nog steeds de openstaande factuur kunnen innen gezien deze al bevoorschot is. Wanneer een bedrijf al financiering heeft (bijvoorbeeld een bank lening) dan kan het zijn dat de huidige financier het pandrecht heeft op de debiteuren. Hierdoor zou het factoring bedrijf niet als eerste aan de beurt zijn bij een faillissement, wat het risico aanzienlijk verhoogt. Daarom stellen de meeste factoring bedrijven de eis dat de het pandrecht op de debiteuren krijgen.

Met onze financieringsgids kunt u alles leren over wat u moet weten over het aantrekken van additionele financiering naast de bank. 

ALTERNATIEVE FINANCIERING

GRATIS GIDS

Debiteuren die willen meewerken

Veel factoring bedrijven checken regelmatig bij de debiteur of de ingediende facturen correct zijn. Dit voorkomt dat er fraude wordt gepleegd met ‘neppe’ facturen. Dit vereist echter enige medewerking van de debiteur, aangezien het factoring bedrijf dus de debiteur zal contacteren om onder andere het factuurnummer en het bedrag te bevestigen. Ook kan er gevraagd worden of alle goederen of diensten volgens afspraak zijn geleverd, om eventuele disputen uit te sluiten. Wanneer een debiteur hier niet aan mee wilt werken kan factoring lastig worden, of dient er wederom met een kredietverzekering gewerkt te worden.

Over Ons

Als FinTech bedrijf zijn we bij Novicap gespecialiseerd in Factoring. Via ons volledig digitale platform kunt u gemakkelijk facturen uploaden, direct de rentepercentages zien, en binnen 48 uur het geld op uw rekening gestort krijgen. Ook vragen wij geen persoonlijke garanties en nemen wij het faillisementsrisico over. Door onze processen zoveel mogelijk te automatiseren, kunnen wij de laagste rentepercentages in de markt aanbieden.

Wilt u meer informatie over onze diensten, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Partner worden van Novicap? Klik hier voor meer informatie.

HULP NODIG?

BEZOEK DE INFORMATIEPAGINA EN ONTDEK GIDSEN DIE U KUNNEN HELPEN OM UW LIQUIDITEIT TE VERBETEREN

Luciana Kooke
Luciana Kooke
Marketing Assistant bij Novicap

Laat uw reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spreek met een financieel expert

Novicap informeert u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt om uw verzoek bij te wonen en u elektronische mededelingen over onze diensten te sturen. Deze gegevens worden niet bekendgemaakt aan derden en u kunt uw gegevensbeschermingsrechten uitoefenen volgens het volgende Privacybeleid.

Bel ons tijdens openingstijden: 

maandag t/m vrijdag

8:00 tot 18:00

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk. 

Copy link
Powered by Social Snap