Blog

Hoe werkt Factoring?

Laat uw bedrijf groeienApril 24, 2019

In onze artikelen Wat is factoring? en Wat is factuur financiering? zijn we al kort ingegaan op wat factoring is en hoe het werkt. Aangezien factoring soms een complex product kan zijn, leggen we in dit artikel verder uit hoe het (operationeel) precies werkt.

Factoring is het laten financieren van uitstaande facturen aan klanten. Wanneer u een product of dienst levert aan een klant, verstuurt u vervolgens de factuur naar de klant.

Waar u normaal gesproken 30 tot 60 dagen zou moeten wachten op betaling van de factuur, wordt de factuur bij factoring bevoorschot en ontvangt u het geld al binnen enkele dagen. Dit is een vorm van financiering en verbetert de liquiditeit en cashflow van uw bedrijf.

Met onze financieringsgids kunt u alles leren over wat u moet weten over het aantrekken van additionele financiering naast de bank. 

ALTERNATIEVE FINANCIERING

GRATIS GIDS

Hoe werkt het operationeel?

  1. U verstuurt de factuur naar uw klant, en verstuurt een kopie naar het factoring bedrijf. Sommige factoring bedrijven werken met een platform waar u de facturen gemakkelijk kunt uploaden.
  2. Het factoring bedrijf verifieert bij de debiteur (uw klant) of de factuur klopt en of zij deze inderdaad gaan betalen. Zodra dit akkoord is, wordt de factuur gefinancierd. U ontvangt het factuurbedrag minus kosten voor financiering meestal binnen 48 uur op uw rekening.
  3. Wanneer de betalingstermijn is verstreken, betaald uw klant het factuurbedrag direct aan het factoring bedrijf. In sommige gevallen wordt er ook debiteurenbeheer uitgevoerd door het factoring bedrijf. Zij zullen dan ook actief de debiteur benaderen wanneer er niet op tijd betaald wordt.
  4. De factuur dient als onderpand voor de ‘lening’ van het factoring bedrijf. Wanneer uw bedrijf failliet gaat, kan het factoring bedrijf de factuur nog steeds innen bij de debiteur.

Factoring is een vorm van ‘Off Balance Sheet’ financiering, wat betekent dat dit niet hoeft te worden vermeld op de balance sheet. Waar investeringen van aandeelhouders of leningen van de bank wel op de balance sheet zijn terug te vinden onder ‘liabilities’, is dit bij factoring niet zo.

De ‘Accounts Receivables’ worden simpelweg omgezet in ontvangsten wanneer de facturen worden bevoorschot.

Over ons

Als FinTech bedrijf zijn we bij Novicap gespecialiseerd in Factoring. Via ons volledig digitale platform kunt u gemakkelijk facturen uploaden, direct de rentepercentages zien, en binnen 48 uur het geld op uw rekening gestort krijgen. Ook vragen wij geen persoonlijke garanties en nemen wij het faillisementsrisico over. Door onze processen zoveel mogelijk te automatiseren, kunnen wij de laagste rentepercentages in de markt aanbieden.

Wilt u meer informatie over onze diensten, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Partner worden van Novicap? Klik hier voor meer informatie.

HULP NODIG?

BEZOEK DE INFORMATIEPAGINA EN ONTDEK GIDSEN DIE U KUNNEN HELPEN OM UW LIQUIDITEIT TE VERBETEREN

Luciana Kooke
Luciana Kooke
Marketing Assistant bij Novicap

Laat uw reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spreek met een financieel expert

Novicap informeert u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt om uw verzoek bij te wonen en u elektronische mededelingen over onze diensten te sturen. Deze gegevens worden niet bekendgemaakt aan derden en u kunt uw gegevensbeschermingsrechten uitoefenen volgens het volgende Privacybeleid.

Bel ons tijdens openingstijden: 

maandag t/m vrijdag

8:00 tot 18:00

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk. 

Copy link
Powered by Social Snap