Blog

5 TED talks die iedere financieel adviseur moet zien

Laat uw bedrijf groeienJanuari 10, 2020

Al jaren is TED een goede bron voor het opdoen van inspiratie en educatie in verschillende onderwerpen zoals business, technologie, financiën, en persoonlijke ontwikkeling. Wekelijks verschijnen er nieuwe TED-videos van vaak bekende ondernemers die interessante verhalen te vertellen hebben. De video’s zijn doorgaans gemakkelijk te begrijpen, aangezien de meeste ondernemers erg goed zijn in storytelling.

Wij hebben een aantal videos op een rijtje gezet, waarvan wij denken dat iedere financieel adviseur deze moet bekijken.

1. Simon Sinek – Hoe grote leiders tot actie inspireren.

Simon Sinek legt uit hoe de traditionele manier van pitchen verkeerd is, en dat de structuur die doorgaans gevolgd wordt verouderd is en volledig op zijn kop moet worden gezet.

De oude manier gaat als volgt:
Wat?
De gemiddelde verkoper begint met de wat. Ze beschrijven het product, het bedrijf, de dienst, en waarom zij anders zijn dan anderen.
Hoe?
Hier beschrijven ze precies hoe het product of de dienst werkt.
Waarom?
Uiteindelijk sluiten ze af met het uitleggen van wat de reden is waarom ze bestaan. Dit is in werkelijk het belangrijkste gedeelte van de pitch, maar toch wordt hiermee geëindigd.

Sinek beargumenteerd dat je de volgorde moet omdraaien. Als je begint met de ‘Why’ van je bedrijf, dan trek je de aandacht van je publiek beter. Vervolgens ga je in op de details van het product, zoals wat het precies is en hoe het werkt. Het belangrijkste is het delen van je visie met je publiek, wat een veel grotere impact zal hebben dan het uitleggen van hoe iets precies werkt.

2. Malcolm Gladwell – Choice, happiness and spaghetti sauce.

Malcolm verteld een gepassioneerd verhaal over hoe hij tientallen verschillende opties heeft als hij spaghettisaus wil kopen. Vervolgens vertelt hij over een studie van de psycholoog Howard Moskowitz die op zoek gaat naar de perfecte tomatensaus.

In de studie ontdekt Howard dat er geen een perfecte tomatensaus is. Tijdens dit onderzoek wilde hij het dogma onderzoeken dat stelt dat er voor alles een perfect scenario is waar iedereen blij van wordt. Hij concludeerde dat smaak en voorkeur een horizontale schaal is, waarop er geen goed of slecht it. Er is alleen goed of slecht voor iedere individu.

De belangrijkste boodschap voor financieel adviseurs is dat er niet één perfect product is voor alle klanten. Iedere klant heeft andere behoeftes en bevindt zich in een unieke situatie, vandaar dat het belangrijk is om uit je comfortzone te stappen en de juiste oplossing te vinden voor iedere klant, in plaats van alsmaar standaard procedures te volgen.

Met onze financieringsgids kunt u alles leren over wat u moet weten over het aantrekken van additionele financiering naast de bank. 

ALTERNATIEVE FINANCIERING

GRATIS GIDS

3. Barry Schwartz – The paradox of choice.

Tegenovergesteld van Gladwell (TED-talk #2), denkt Schwartz dat meer keuze niet noodzakelijk samenhangt met meer tevredenheid.
In het geval van verzekeringen betekent meer keuze niet perse dat de klant ook meer tevreden is. Teveel opties verbeterd de koop-ervaring niet, maar maakt deze enkel verwarrend en kost veel tijd. Het is de taak van financieel adviseurs om informatie te verzamelen over de klant en vervolgens met enkele passende oplossingen te komen, en niet tientallen verschillende opties aan te dragen.

Teveel keuzes veroorzaakt procrastination. Bij het verkleinen van het aantal keuzes, verbeter je het proces voor de klant en wordt het negatieve effect van kopers berouw verkleind, wat het process is waarin een koper achteraf denkt dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt. Zie uw taak meer als het weghalen van irrelevante opties, in plaats van het toevoegen ervan.

4. Ernesto Sirolli – Wil je iemand helpen? Hou je mond en luister!

In deze vermakelijke video van Ernesto, leer je dat de beste manier om te helpen is door te stoppen met proberen de helpen.
Hij vertelt zijn verhaal over zijn pogingen om agricultuur te introduceren in de Afrikaanse woestijn. Blijkbaar groeien er veel tomaten in deze regio. Ernesto probeerde met zijn Italiaanse bedrijf deze tomaten te exporteren, maar net toen ze rijp waren werden alle gewassen opgegeten door nijlpaarden. Toen hij aan de lokale Zambiaanse vroeg waarom ze hem niet gewaarschuwd hebben, zeiden zij ‘U heet het ons niet gevraagd?’.

Hoe vaak beginnen we met het maken van aanbevelingen en oplossingen terwijl we niet eens weten tegen wie we praten, en wat ze nodig hebben?
Probeer meer naar de klanten te luisteren. Verkrijg meer informatie over hun passies en doelen. Leer meer over waar zij nu staan en wat ze proberen te behalen. Pas dan kun je je oplossingen matchen met hun aspiraties.

5. Seth Godin – The tribes we lead

Seth is een van de meest briljante marketing specialisten van de laatste eeuwen. In zijn video, legt hij uit dat het internet een einde heeft gemaakt aan het tijdperk van massamedia en een tijdperk van tribal leiderschap heeft geïntroduceerd.

Tribes zijn mensen die zoveel geven om een bepaald doel dat ze zichzelf organiseren en met andere in contact komen. Door het leiden van deze tribes kunnen we de status quo van onze industrie of community veranderen. Er zijn veel ondernemers die van hun bedrijf houden maar toch geen idee hebben dat ze hun zaken onbewaakt achterlaten. Seth helpt bij het identificeren van manieren om de juiste mensen te vinden.

Over Ons

Als FinTech bedrijf zijn we bij Novicap gespecialiseerd in Factoring. Via ons volledig digitale platform kunt u gemakkelijk facturen uploaden, direct de rentepercentages zien, en binnen 48 uur het geld op uw rekening gestort krijgen. Ook vragen wij geen persoonlijke garanties en nemen wij het faillisementsrisico over. Door onze processen zoveel mogelijk te automatiseren, kunnen wij de laagste rentepercentages in de markt aanbieden.

Wilt u meer informatie over onze diensten, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Partner worden van Novicap? Klik hier voor meer informatie.

HULP NODIG?

BEZOEK DE INFORMATIEPAGINA EN ONTDEK GIDSEN DIE U KUNNEN HELPEN OM UW LIQUIDITEIT TE VERBETEREN

Luciana Kooke
Luciana Kooke
Marketing Assistant bij Novicap

Laat uw reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spreek met een financieel expert

Novicap informeert u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt om uw verzoek bij te wonen en u elektronische mededelingen over onze diensten te sturen. Deze gegevens worden niet bekendgemaakt aan derden en u kunt uw gegevensbeschermingsrechten uitoefenen volgens het volgende Privacybeleid.

Bel ons tijdens openingstijden: 

maandag t/m vrijdag

8:00 tot 18:00

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk. 

Copy link
Powered by Social Snap