Blog

De beste industrieën voor Factoring (deel 1)

FinancierenMei 27, 2019

Factoring is een manier van debiteurenfinanciering, waarbij uitstaande facturen omgezet worden in cash wat vervolgens de liquiditeit verbeterd. Factoring groeit in populariteit gezien de voordelen ervan, en gezien het feit dat banken steeds minder financiering verstrekken aan MKB bedrijven.

Factoring is vooral populair in industrieën met hoge volumes en lange betaaltermijnen, aangezien deze factoren veel effect hebben op liquiditeit. In dit artikel bekijken we een aantal industrieën kenmerkend voor het gebruik van factoring.

Manufacturing

Fabrikanten kopen typisch grote voorraden in en hebben veel werknemers. Wanneer er grote uitgaven moeten doen zoals het inkopen van bulkvoorraden, is er op korte termijn veel cash nodig.

Deze bulkvoorraden worden dan over een langere termijn in kleinere delen weer verkocht. Het gaat vaak om grote facturen. Wanneer een klant betaaltermijnen hanteert van 60 dagen, maar er moeten op korte termijn nieuwe voorraden worden gekocht, dan kan dit tot problemen lijden.

Ook moeten er vaak veel werknemers worden betaald, waar ook maandelijks een groot bedrag voor nodig is. In deze industrie kan factoring een goede uitkomst bieden. Met het geld van facturen die worden bevoorschot kunnen de grote uitgaven worden betaald.

Staffing & Werving

Uitzendbureaus werven werknemers en plaatsen deze vervolgens bij bedrijven. Ze moeten echter zelf de werknemers betalen, en krijgen vervolgens een vergoeding van de bedrijven waar de werknemers worden geplaatst.

Werknemers moeten maandelijks worden betaald, maar wanneer de klant na 30+ dagen betaald resulteert dit in een gat in de cashflow en dus een cashflow tekort. Er is niet genoeg geld beschikbaar om de werknemers te betalen. Factoring biedt dus ook hier een goede oplossing.

Met onze financieringsgids kunt u alles leren over wat u moet weten over het aantrekken van additionele financiering naast de bank. 

ALTERNATIEVE FINANCIERING

GRATIS GIDS

Groothandel & Distributie

Een van de grootste redenen dat groothandels falen is een gebrek aan kapitaal. Net als in de manufacturing industrie wordt er met grote bedragen gewerkt door het inkopen van voorraad, het betalen van rekeningen en het houden van veel werknemers.

Deze activa zijn vaak niet erg liquide. Wanneer er even minder klanten zijn (bijvoorbeeld door een krimpende economie) moeten de rekeningen wel gewoon betaald worden.

Niet-liquide activa zijn niet zomaar om te zetten in cash. Er worden ook vaak lange betaaltermijnen gehanteerd. Hierdoor is ook dit een goede industrie voor factoring.

Over ons

Als FinTech bedrijf zijn we bij Novicap gespecialiseerd in Factoring. Via ons volledig digitale platform kunt u gemakkelijk facturen uploaden, direct de rentepercentages zien, en binnen 48 uur het geld op uw rekening gestort krijgen. Ook vragen wij geen persoonlijke garanties en nemen wij het faillissementsrisico over. Door onze processen zoveel mogelijk te automatiseren, kunnen wij de laagste rentepercentages in de markt aanbieden.

Wilt u meer informatie over onze diensten, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Partner worden van Novicap? Klik hier voor meer informatie.

HULP NODIG?

BEZOEK DE INFORMATIEPAGINA EN ONTDEK GIDSEN DIE U KUNNEN HELPEN OM UW LIQUIDITEIT TE VERBETEREN

Luciana Kooke
Luciana Kooke
Marketing Assistant bij Novicap

Laat uw reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Spreek met een financieel expert

Novicap informeert u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt om uw verzoek bij te wonen en u elektronische mededelingen over onze diensten te sturen. Deze gegevens worden niet bekendgemaakt aan derden en u kunt uw gegevensbeschermingsrechten uitoefenen volgens het volgende Privacybeleid.

Bel ons tijdens openingstijden: 

maandag t/m vrijdag

8:00 tot 18:00

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk. 

Copy link
Powered by Social Snap